Paste in Maramures

Cartea de vizită a localităţii Bârsana este Mânăstirea „Soborul Sfinţiilor 12 Apostoli”, situată la ieşirea din localitate, pe malul drept al pitoreştii Văi a Izei.

Este locul unde sufletul are ocazia să se odihnească, bucurându-se de un „colţ de Rai”, cum obişnuiesc unii vizitatori să îl numească.

Aceasta Sfântă Mânăstire a fost construită pe vatra unei vechi aşezări monahale existente în acel loc pe la jumătatea secolului al XIV lea, în timpul Voievodului Balcu Vodă.

Paște în Maramureș

Vă invităm să primiți Lumina Învierii în Noaptea ce Sfântă la Mănăstirea Bârsana, lumina fiind adusă în ultimii ani , neîntrerupt de la Biserica Mormântului Mântuitorului din Ierusalim.

paste Manastirea Barsana InviereÎți dorim să ai parte de bucuria Învierii Domnului, la  Mănăstirea Bârsana!

Pachetul sejurului pregătit de Cabana Iza *** pentru acest praznic cuprinde cazare în regim de demipensiune, inclusiv masa festivă de Paște, precum și un program folcloric prezentat invitaților de un grup de copii din Bârsana.

poza-sezatoare-pasteCu ocazia sărbătorii Paște în Maramureș, te așteptăm să iei parte la evenimentele special pregătite în acest sens

Noaptea de Înviere

Ne bucurăm să sărbătorim împreună acest Praznic luminat al Învierii Domnului, începând cu ora 0.00 din noaptea Paștilor, participând la Slujba de Înviere oficiată la Mănăstirea Bârsana, aflată la doar 200 m de Cabana Iza ***.

poza-paste-maramuresI-a zi de Paște

Vom deschide ziua cu masa de Paște traditională, pregătindu-ne apoi să vizităm individual Maramureșul în această zi de sărbătoare. Pasca, ouăle rosii, mielul copt în cuptor cu lemne, hreanul traditionalpregătit sau soldul de porc copt în pâine vor fi câteva din deliciile ce vă așteaptă la masă.

primavara-barsana-maramuresSeara vom fi spectatorii bucuriei redate de ansamblul folcloric din localitate, prin cântece si jocuri maramureșene.

a II a zi de Paște

Feciorii din Maramureș se pornesc cu alai și-și udă cu parfum drăguțele, care-i așteaptă acasă.

În această zi maramureșenii își imbracă , cu mic , cu mare costumele tradiționale, la slujba bisericească si pe ulițele satului.

 

a III a zi de Paște

Suntem invitați să luăm parte în Sighetu Marmației  la Muzeul satului la sărbătoarea câmpenească Paște în Maramureș , un Festival al satelor maramuresene.

poza paste barsana