Craciun traditional Maramures

Cartea de vizită a localităţii Bârsana este Mânăstirea „Soborul Sfinţiilor 12 Apostoli”, situată la ieşirea din localitate, pe malul drept al pitoreştii Văi a Izei.

Este locul unde sufletul are ocazia să se odihnească, bucurându-se de un „colţ de Rai”, cum obişnuiesc unii vizitatori să îl numească.

Aceasta Sfântă Mânăstire a fost construită pe vatra unei vechi aşezări monahale existente în acel loc pe la jumătatea secolului al XIV lea, în timpul Voievodului Balcu Vodă.

Craciun in Maramureș

     Dacă ai auzit de bazine etnografice care mai păstrează vii tradițiile seculare,trebuie ca numaidecât să vii în Țara Maramureșului să iei parte la festivalurile cosmice din importantele ceasuri ale mântuirii omului  Nașterea Domnului, Schimbarea la Față, Învirea Mântuitorului, Pogorârea Sfantului Duh sau Nașterea și Adormirea Maicii Domnului.

maramureseni la manastirea barsana     În Maramureș Craciunul este cinstit cu mare evlavie, slujbele religioase completându-se cu tradițiile specifice acestui eveniment teluric umblatul  la colindat , când coconii și cocoanele vestesc Nașterea Mântuitorului , precum o făcea odată Steaua mult prorocită a dragostei Noului Adam.

Cabana Iza *** te așteaptpoza craciun colindaă la Bârsana să-ți fie gazdă în aceste momente, așteptând evenimentul cu preparate tradiționale, cu horincă și momente de folclor realizate de un ansamblu de copii din localitate sau optional cu organizarea unor plimbări cu sania trasăde cai pe ulițele satului.

colindatori-barsana-maramures     Sejurul Craciunului la Cabana Iza *** cuprinde servicii de demipensiune (mic dejun si cina), inclusiv cina festivă de Craciun.

Te invităm să trăiești Sărbatoarea Nașterii Mântuitorului la Bârsana Maramureș , participând la activitățile special susținute de acest eveniment

festivalul datini obiceiuri19-28 decembrie 2017,

FESTIVALUL DE DATINI „MARMAȚIA 2017” în municipiul Sighetu Marmaţiei

23 decembrie 2017

Împodobitul bradului de Crăciun la Cabana Iza ***

24 decembrie 2017

În ajun grupuri de copii colindă satul Bârsana, Cabana Iza *** și Mănăstirea Bârsana

18.00 Oficierea Sfintei Slujbe la Manastirea Barsana si la bisericile maramuresene

25 decembrie 2017

10.00 Slujba Crăciunului la Sfanta Mănăstire Bârsana

18.00 Spectacol de colinde si de folclor la Cabana Iza *** sustinut de un grup de copii din Bârsana

26 decembrie 2017

14.00 Plimbare cu sania trasăde cai (optional pentru persoanele ce solicită acest serviciu)

27-28 decembrie 2017

Festivalul de datini si obiceiuri de iarna Marmatia”, editia XLVIII Sighetu Marmatiei

Poza festivalul datini si obiceiuri

Poza Ursul